سفره عقد آریایی

وسایل سفره عقد آریایی

عقد آریایی طی چند سال اخیر در بین جوانان رواج پیدا کرده است. می‌توان وسایل سفره عقد آریایی را همان وسایل سفره عقد ایرانی به حساب آورد. در واقع تفاوت آن در نوع اجرای این عقد و جملات به کار رفته در بین عروس داماد است. همچنین همراهی مهمانان با آن‌ها نیز تفاوت‌هایی دارد. عقد آریایی بیشتر به این دلیل اتفاق افتاد که برخی از مردم بر این باورند که در ایران باستان عقد آریایی یا زرتشتی در بین نیاکان ما برای برپایی پیوند زناشویی انجام می‌شده است. به همین خاطر تفاوت چندانی در چیدمان اجزای سفره عقد در این سبک از برگزاری مراسم نیست. اما نکاتی وجود دارد که بهتر است برای هرچه زیباتر انجام شدن مراسم در چیدمان سفره عقد به کار ببندید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد پیشنهاد می کنیم مقاله عقد آریایی را هم مطالعه کنید.

اجزای تشکیل دهنده این سفره همان اجزای پیشین است. اما ظروف و وسایل سفره عقد آریایی بهتر است از کریستال و سیلور باشد تا چهره این مراسم را با وقارتر کند. این سفره را می‌توان هم در فضای باز چیدمان کرد و هم در منازل. می‌توان با طراحی مناسب وسایل سفره عقد آریایی را در درون فضای مسقف روی میز خانه چید. معمولاً در گل‌آرایی این سبک از عقد از گل‌های طبیعی استفاده می‌شود. بسته به هزینه در نظر گرفته توسط شما حجم و نوع گل‌ها می‌تواند متغیر باشد.

اصلی‌ترین وسایل سفره عقد آریایی کدام است؟

در سفره عقد شش قلم وجود دارد که حتماً باید در هر سفره‌ای باشند. هر یک از آن‌ها نماد و نمایشگر چیزی است و با خود پیامی را دارد. اینکه هر کدام را در چه ظرفی بگذارید کاملاً به نوع سلیقه شما برای چیدمان و تم سفره‌تان بستگی دارد. این اجزا عبارتند از بادام، گردو، فندق، نبات، نان و تخم مرغ.

اما غیر از این شش قلم ظروفی هم باید باشند که نشان از داستانی در دل خود دارند و هر یک به تاریخچه مراسم این پیوند بازمی‌گردد. آیینه شمعدان، ظرف عسل، ظروف شیرینی، و حتی در برخی از قومیت‌ها ظرف ماست و روغن پای ثابت سفره عقد است.

اصلی ترین وسایل سفره عقد آریایی

مثلاً تخم مرغ نماد باروری و فرزندآوری است. یا نان نشانه‌ای برای رزق و روزی است و برکتی که باید به زندگی این زوج جوان بیاید. یا نبات نشان از کام شیرین دارد و عسل آرزویی برای پایان و عاقبتی پر حلاوت است.

در ادامه به ذکر تک تک این وسایل سفره عقد آریایی می‌پردازیم.

آینه و شمعدان در سفره عقد آریایی

در صدر سفره جا دارند. در هنگام خوانده شدن خطبه، عروس و داماد هربار چشمشان در آینه به هم میافتد مهری در دلشان نسبت به یکدیگر پیوند می‌خورد.

شمعدان‌ها نماد آرزوی نور و روشنایی است که با تابش خود زندگی آن‌ها را گرم خواهد کرد.

کله قند

دو کله قند یک شکل و یک اندازه که روی پارچه که بالای سر عروس و داماد گرفته‌اند در زمان جاری کردن صیغه عقد ساییده می‌شود. نمادی است برای آرزوی باریدن شیرینی و نشاط بر زندگی مشترک آن دو عزیز.

کاسه نبات

این ظرف به شکل انباشته‌ای از شاخه‌های نبات دیده می‌شود. همچنین به شکل تپه‌ای و یا در طبقاتی قرار می‌گیرد. نمادی است برای آرزوی حلاوت و شیرینی این وصلت مبارک.

نان و پنیر سفره عقد آریایی

نانن به همراه پنیر یا بعضاً نان به تنهایی از دیگر وسایل سفره عقد آریایی است. نان نشانی بر برکت پروردگار است و پنیر نمادی از وسعت این روزی؛ برخی می‌گویند سفیدی پنیر هم نشانی بر سپید بختی جاری بر این پیوند است.

گردو، بادام و فندق

این دانه‌ها نشانه قدرت و قوت و سلامت است. با نهادنش در سفره عقد سفره‌دار بودن و در خانه باز بودن را به نمایش می‌کشند. در واقع آرزو می‌کنند که سفره زندگی و روزی این زوج با قدرتی فراوان و توانمندی فوق العاده، دیگران را در برکت خود سهیم کند.

سفره عقد آریایی

نقل و سکه

آن چه از ابتدا وجود داشته نقل بوده که نشانی از اتفاقات کوچک شادی‌بخش زندگی است. تا فراموش نکنیم قدردان باشیم و سپاسگزار تک تک این لحظات نشاط‌آور. به مرور سکه طلایی مبارک باد هم به بسته بندی‌های نقل در تورهای سفید اضافه شد که شادباشی باشد بر این پیوند مبارک.

تخم مرغ

از دیرباز مادران و پدران ما بر این باور بودند که فرزند شیرینی زندگی است و استحکام‌بخش و تکمیل‌کننده زندگی مشترک؛ همانطور که پیش‌تر اشاره شد، تخم مرغ یکی دیگر از وسایل سفره عقد آریایی است. باروری را نشان می‌دهد. همچنین نشان از آرزوی استحکام هر چه بیشتر زندگی مشترک زن و مرد دارد.

نکته: بهتر است حتماً در طراحی این سفره از شمع آرایی و نورپردازی در اطراف سفره عقد و محل ایستادن عروس و داماد استفاده شود. تا زمانی که آن‌ها برای خواندن جملات خود دست در دست روبروی همدیگر ایستاده‌اند فضای رمانتیک و شاعرانه مناسبی حاکم شود.

کلام آخر در مورد سفره عقد آریایی

با میانگین گرفته شده قشر زیادی از مراجعین برای خواندن خطبه متقاضی عقد آریایی هستند. آنها معمولاً عقد سنتی را در محضر انجام می‌دهند. این کار در بیشتر مواقع بدون سفره عقد اتفاق می‌افتد. سپس آیین تشریفاتی عقد آریایی را در سالن عقد لوکس و تالارهای مخصوص به همراه برگزاری جشن انجام می‌دهند. در برخی موارد هم پس از برگزاری عقد شرعی، نورهای محل عقد کم رنگ شده و زوج‌ها روبروی هم می‌ایستند. خطبه عقد آریایی توسط عاقد این عقد خوانده می‌شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا تماس با سالن عقد لوکس نیروانا