ترتیب مراسم عقد

مراحل مراسم عقد

مراسم عقد و ازدواج از قدیمی‌ترین رسوم و سنن ملت‌ها به حساب می‌آید. در هر جای دنیا این مراسم از ترتیبی خاص برخوردار است که بر طبق سنت‌ها همه آن را رعایت می‌کنند. آیا شما می‌دانید ترتیب مراسم عقد چگونه است؟ دانستن آن چیزی که از دیرباز بین آباء و اجداد ما به شکل یک رسم بوده خالی از لطف نیست. پیشنهاد می کنیم مقاله آداب و رسوم ازدواج ایرانی را هم مطالعه کنید.

با ترتیب مراسم عقد آشنا شوید

در کل ترتیب مراسم عقد به شکل زیر است:

خواستگاری

وقتی دو نفر یکدیگر را برای ادامه زندگی مشترک در نظر می‌گیرند، اولین کاری که باید بکنند انجام مراسم خواستگاری است. معمولاً مرد (داماد) به همراه خانواده خود به منزل دختر (عروس) رفته و بدین وسیله او را از والدینش خواستگاری می‌کند. این مراسم نوعی معارفه است. خانواده داماد از محسنات و البته معایب فرزندشان و کلیه شرایط موجود او می‌گویند که به‌قولی حرف ناگفته‌ای باقی نمانده باشد. تا خانواده عروس نسبت به داماد شناخت اولیه‌ای پیدا کنند. معمولاً زمان کوتاهی به دختر و پسر داده می‌شود تا در اتاقی دیگر به شکل خصوصی با هم مکالمه‌ای داشته باشند.نکته: رسم است که عروس سینی چای را در بین همه بچرخاند. در گذشته می‌گفتند چای خوش رنگ و خوش‌دم نشان ازکدبانو بودن دختر است.

بله برون

بعد از رسیدن به شناختی اولیه طی مراسم خواستگاری، و جلساتی که متعاقباً زوجین در آن با هم به صحبت و معاشرت می‌پردازند اگر نظر هر دو مساعد باشد مراسم بله برون برگزار می‌شود. این مراسم رابطه بین این دو نفر را رسمی‌تر می‌کند. صحبت‌ها جدی‌تر می‌شود. در مورد تمامی شرایط ازدواج از مهریه تا شیربها صحبت می‌کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم مقاله هدایای بله برون رو مطالعه کنید.

شیرینی خوران

در همان مراسم بله برون، بعد از اینکه صحبت‌ها انجام می‌شود و خانوده دو طرف به توافق می‌رسند رضایتمندی خود را با خوردن شیرینی نشان می‌دهند. معمولاً جمله‌ای نمادین وجود دارد که یکی از بزرگ‌تر‌ها می‌گوید: “دیگر دهان‌تان را شیرین کنید.” این جمله اختتامیه صحبت‌هاست.

نامزدی

حد فاصلة بین بله برون و عقدکنان را دوران نامزدی می‌گویند. گاهی چند روز و گاهی چند ماه به طول می‌انجامد. معمولاً رسم نیست که دوران نامزدی خیلی طولانی شود و به چند سال بکشد. نامزدی برای این است که دختر و پسر بتوانند طی معاشرت بیشتر با یکدیگر به شناختی عمیق‌تر از هم نائل آیند.

عقد نکاح

اولین اقدام رسمی برای ثبت قانونی نکاح در انجام ترتیب مراسم عقد و عروسی است. معمولاً با حضور والدین عروس و داماد و تعدادی شاهد برگزار می‌شود. می‌تواند به ساده‌ترین شکل، در محضر صورت بگیرد. یا طی جشنی حتی کوچک، در منزل عروس برگزار شود.

عقد نکاح در مراسم عقد

عاقد خطبه عقد را با ذکر مهریه می‌خواند و عروس باید با صدای رسا رضایت خود از این ازدواج را با گفتن کلمه “بله” اعلام کند. طبق سنت‌های دیرینه خطبه 3 بار خوانده می‌شود. بار اول و دوم عروس سکوت می‌کند و در مرتبه سوم و پس از گرفتن زیر لفظی، توافق خود را به زبان می‌آورد.

جهازبرون

جهاز را خانواده عروس می‌دهند. رسم بر این بوده که از زمانی که والدینی دختردار می‌شوند خرد خرد برای دخترشان جهاز بخرند و کنار بگذارند. درست است که در ترتیب مراسم عقد، جهازبرون بعد از عقدکنان انجام می‌شود، اما این کار ممکن است بلافاصله صورت نگیرد. جهاز را قبل از برگزاری مراسم عروسی می‌برند. زمانی که محل زندگی عروس و داماد مشخص شده است. یکی از دلایل این رسم ارج نهادن به عروس در حضور خانواده داماد است.

حنابندان

این مراسم زنانه است. معمولاً یکی دو شب پیش از عروسی در خانه عروس بر پا می‌شود. طی این مراسم می‌خواهند آخرین شبی را که عروس به عنوان دختر در منزل پدر هست جشن بگیرند. ظرفی حاوی حنا را می‌آرایند و با زدن دایره و تمبک مقداری حنا کف دست عروس می‌گذارند که نمادی از خوش رنگ ماندن این زندگی مشترک تا همیشه باشد. در آخر مهمانی هدایایی هم به عروس داده می‌شود.

مراسم عروسی در ازدواج

عروسی

شکوهمندترین بخش این پیوند، جشن عروسی خواهد بود. لباسی که نماد پوشش عروس است توسط دختر به تن شده که معمولاً از تور سفید رنگ دوخته می‌شود. در قومیت‌های مختلف لباس عروس می‌تواند لباس محلی آن قوم باشد. داماد هم آراسته‌ترین لباس خود را بر تن کرده و ظاهری مرتب و زیبنده دارد.

در لیست ترتیب مراسم عقد، جشن ازدواج مهم‌ترین و اصلی‌ترین مرحله است. برای همین ممکن است چندین ساعت تا چندین روز به طول انجامد. موسیقی شاد و جشن و سرور و پای‌کوبی در حین مراسم دیده می‌شود.

پاتختی

معمولاً فردای روز عروسی برگزار می‌شود. شیرینی و میوه‌ای که باقی مانده است را برای پذیرایی از مهمان‌ها استفاده می‌کنند. تمامی کسانی که می‌خواهند کادویی به عروس و داماد بدهند هدایای خود را می‌آورند.

مادر زن سلام

هنوز هم در برخی نقاط کشور این رسم دیده می‌شود. در ترتیب مراسم عقد این آخرین بخش است. داماد صبح روز بعد از عروسی با در دست داشتن هدیه‌ای برای مادرزنش به خانه او می‌رود. در واقع بابت تمامی زحماتی که برای بزرگ کردن آن دختر کشیده از او تشکر می‌کند.

سخن پایانی در مورد ترتیب مراسم عقد

دربین قومیت‌های مختلف اختلافاتی در نحوه برگزاری این سنت‌ها وجود دارد. اما اساس و پایة همه قومیت‌ها از اشتراکات ثابتی برخوردار است. شما عزیزان می‌توانید مراسم عقد خود را در سالن عقد لوکس نیروانا برگزار کنید تا بخشی از این فرایند را به ما بسپارید و با خیال راحت از مراسم لذت ببرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا تماس با سالن عقد لوکس نیروانا